Visitem Girona i el Centre Fundació Mona

Visitem Girona i el Centre Fundació Mona

Recentment, els participants del projecte en família del grup Fundació de l’Esperança, van tenir l’oportunitat de viure una experiència diferent a la Casa de l’Aire, sortint dels entorns de la casa de colònies on habitualment es desenvolupen les jornades de dia, per anar a descobrir els tresors de Girona, i a aprendre sobre la història dels primats rescatats de la Fundació Mona.

Durant la sortida per Girona, els infants van fer de guía, ajudats per un mapa dinàmic que els vam entregar. Per a moltes de les famílies participants, va ser el primer cop que visitaven la ciutat, i es van quedar embadalides pel seu esplendor i la seva història.

Un dels racons destacats que van visitar, va ser el Parc de la Devesa, un espai verd al mig de la ciutat, on infants i adults van quedar encantats dels arbres centenaris, amb alçades excepcionals de 60 metres, del rierol i del jardí del parc, molt ben conservats i cuidats.

Després del passeig per la ciutat i havent dinat, mares, pares, nens i nenes, van tornar a pujar a l’autocar per agafar camí cap al Centre de la Fundació Mona, on van poder conèixer com es recuperen del maltractament sofert, ximpanzés i macacos, que han estat artistes de circ, de televisió, models de publicitat o fins i tot mascotes. Un maltractament invisible fins fa poc en la nostra societat.

La complicitat entre els primats i els participants del projecte en família, va ser emocionant de veure, recordant-nos la importància de respectar i preservar totes les formes de vida del nostre planeta.

Al final del dia les famílies del grup de Fundació de l’Esperança, es van acomiadar plenes de gratitud i amb un gran somriure de viure una experiència inoblidable.

Mitjançant les activitats d’aquesta sortida, el projecte introdueix l’objectiu d’incorporar els valors relacionats amb el medi natural, social i cultural, promocionant activitats de consciència ambiental i de respecte per la diversitat cultural i social, de famílies en situació socioeconòmica més vulnerable.