Història

Una fundació amb història

El 22 de maig de 1984, la Fundació Roger Torné es constitueix formalment com a una entitat privada sense ànim de lucre i entra a formar part activa de la Coordinadora Catalana de Fundacions. Realitza des d’aleshores una activitat de mecenatge molt variada.

Entre els anys 1984 – 2006 la Fundació afavoreix a 84 entitats situades en Catalunya. Així mateix, l’activitat fundacional de Josep Torné es fa extensiva al Banc d’Aliments del qual en va ser el fundador.

Any 2000 la Fundació Roger Torné investiga diferents camins per comptar amb un projecte social propi que finalment inicia al 2006. Aquest projecte té l’objectiu primordial de millorar la salut i el benestar de la infància desafavorida i s’articula al voltant d’aquests programes: sensibilització i cooperació.

Any 2004, La Fundació és guardonada com a soci honorari d’Unicef.

L’any 2017, fidel a la missió d’arribar a més infants en situació de vulnerabilitat i a les seves famílies, la fundació inicia un nou camí per aconseguir-ho i ho fa a través de La Casa de l’Aire.

L’any 2018 s’inicia el camí per crear una casa de colònies de propietat, ho fa amb la reestructuració de la seva masia Can Surell.

L’any 2019, s’alinea el nom de la fundació amb el programa i sorgeix la Fundació La Casa de l’Aire Roger Torné.