Portes obertes Can Sorell

Can Sorell és propietat de la fundació desde l’any 2006. El 2017 es va decidir rehabilitar-la, per convertir la masia en el centre d’actuació dels projectes socials de la fundació, en forma d’aula natura i casa de colònies. Avui, hem obert les seves portes per a que els veïns i veïnes puguin conèixer l’actual Casa de l’Aire.

La primera jornada de portes obertes a Can Sorell, realitzada el passat 21 d’octubre, no només va obrir una finestra a la riquesa cultural de la masia i els seus entorns naturals, sinó que també va brindar a la comunitat veïna, l’oportunitat de conèixer a fons els projectes socials que portem a terme a La Casa de l’Aire i que es desenvoluparan a partir del 2024 en aquest entorn tan privilegiat.

Aquesta trobada, que va permetre als nostres veïns de Sant Pere de Vilamajor conèixer de primera mà l’estat actual de la casa, tant per dins com per fora,  i va estar molt enriquidora per apropar-nos, establir vincles, fer cohesió  i afrontar els reptes futurs, conjuntament entre els habitants de Sant Pere de Vilamajor i la fundació.

Ruta des del poble a Can Sorell
Per tal d’aprofitar aquesta oportunitat única, vam complementar la visita a la casa amb una caminada inicial de 5,6 km des de Sant Pere de Vilamajor, guiada per l’historiador Ferran Sarrià, amb la intenció de gaudir dels entorns del Montseny i d’explorar diversos aspectes rellevants del patrimoni local, incloent-hi la història de la masia i el seu entorn.

L’historiador
Ferran Sarrià és expert en Geografia, llicenciat per la Universitat de Barcelona, i en Antropología, llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és membre actiu del Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor, aportant una profunda comprensión de la història i la cultura de la zona.

Volem expressar el nostre sincer agraïment a l’alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor, Susanna Martori i a tots els veïns i veïnes que van participar en la jornada. El vostre suport ha estat fonamental per fer d’aquest esdeveniment una experiència enriquidora per a tothom.

Gràcies per la vostra col·laboració i interès en les nostres accions!