L’ Aplec de Sant Elies

Cada 25 d’abril, els vilamajorencs pugen a l’Ermita de Sant Elies per demanar pluges.

L’aplec de Sant Elies, dia de Sant Marc, consisteix en una pujada a peu a l’ermita des de Sant Pere de Vilamajor, una missa i un dinar popular, per passar una jornada tots plegats gaudint de les vistes de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

El temple

Petita ermita del segle XVII edificada sobre una capella anterior dedicada a Sant Elies dalt del turó homònim. La nau és petita i senzilla, acabada amb una volta de canó i amb un petit absis. L’ermita està coronada per un campanar d’espadanya i a l’interior, l’antiga casa de l’ermità s’utilitza com a refugi improvitzar per a caminaires. Només s’obre el dia de l’aplec, el 25 d’abril.

Enguany amb la rehabilitació de Can Surell ens trobem més a prop que mai dels pobles que ens envolten. Per aquest motiu, ens hem sumat a l’aplec de Sant Elies acompanyant a l’alcaldessa, el capellà i tots els veïns i veïnes de Sant Pere de Vilamajor que cada any, com a tradició centenària, pugen a peu fins a dalt del turó on s’aixeca l’ermita de Sant Elies, passant per corriols que voregen les finques de La Casa de l’Aire.

Ens hem aproximat a veïns i veïnes que amb molta il·lusió i estima acompanyen aquesta tradició.

 

Ruta de L’ Aplec de Sant Elies