Dia mundial de l’arbre

El 28 de juny celebrem que els arbres són primordials per a la vida.

Amb aquesta declaració volem protegir els boscos i les zones verdes, ja que són font de salut per a la vida humana. Aquests dos elements anomenats comuns desenvolupen un paper fonamental per a la seguretat alimentària, l’aigua potable i les energies renovables a les zones rurals i també a les ciutats.

El Dia Mundial de l’Arbre o Dia Forestal Mundial, es va declarar per primer cop al Congrés Forestal Mundial, el 28 de juny de 1969, amb la finalitat de reconèixer-l com a un element vital del planeta. L’organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) va formalitzar aquesta iniciativa l’any 1971.

Suècia va ser el primer país a commemorar aquest dia, amb l’objecte de remarcar la importància d’aquest element pel planeta i l’ésser humà, com a mitjans essencials pel desenvolupament de les espècies.

5 Consells per a la conservació dels arbres:

  1. Conscienciar-nos sobre la importància dels boscos, com a mitjà necessari per a la conservació de l’espècia humana.
  2. Plantar un arbre en una zona forestal o apadrinar-ne algun per mantenir la seva conservació.
  3. Gestionar els boscos de forma sostenible, restaurar els boscos degradats i augmentar la cobertura d’arbres a tots els llocs del planeta.
  4. Adquirir productes amb certificats FSC, el segell Forest Stewardship Council (Consell d’Administració Forestal, FSC), certifica que els elements utilitzats s’han obtingut amb criteris ambientals i socials viables.
  5. Dóna el teu suport als parcs i associacions de boscos per a la seva conservació.

Recorda: Els boscos són els pulmons de la terra i la seva salut depèn de cadascun de nosaltres.

Dia mundial de l'arbre

 

Els arbres són primordials per a la vida, i per això des de la Fundació treballem per apropar la natura a la infància en situació de vulnerabilitat.

Coneixes la nostra acció social?

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça d'email